דברים עבור עצמך כשהבייבי איתך

הגענו הביתה עם האוצר הפצפון וכל דבר נראה גדול.
הטיפול בו לוקח את כל תשומת הלב והכוח ויש לחץ מרפרף באוויר... ״מה אני מפספסת?״, ״מה אני לא יודעת לעשות?״, ״מה צריך לקנות?״...
מה שבטוח הוא שאנחנו מתקשות להתרחק מהבייבי שלנו, אפילו בתוך הבית מתוך הצורך להסתכל עליו בשבע עיניים.
התחושה הזו, יחד עם כל הדרישות היומיומיות של הטיפול בתינוק, יכולות לשחוק את מעט הסיבולת שנותרת, במיוחד אם אנחנו מוותרות על צרכים בסיסיים כמו שירותים או מקלחת.
מכירה את זה שלא חפפת שבוע כי לא היה לך מספיק זמן?
לגמרי הייתי שם, במיוחד אחרי הלידה הראשונה.
אחריי הלידה השנייה כבר הייתי חכמה יותר וידעתי שאם הבייבי שלי על משטח רך, ליד מראה ואולי איזה צעצוע, אני יכולה להתקלח בנחת ולקחת את הזמן גם לחפוף, והיא? היא תהיה בסדר גמור.
אז אני מאגדת כאן כמה רעיונות לדברים שאת יכולה לעשות עבורך כשהבייבי איתך, אולי יהיה בכי שתצטרכי להרגיע תוך כדי ואולי הנקה/האכלה, אבל עדיין תרגישי טוב שהשקעת בעצמך גם היום ולא רק בבייבי.
1- מקלחת טובה
בשלושת החודשים הראשונים הבייבי שלנו זז מעט מאוד, גם אחר כך כשהוא לומד להתהפך לוקח זמן עד שהוא באמת תנועתי מאוד, לכן זו תקופה שבה אפשר להשאיר את התינוק במקום בטוח וקרוב ולהכנס למקלחת טובה.
את יכולה לשים מוזיקה נעימה ברקע שתשמח את שניכם או להנות פשוט מכמה דקות של שקט עם המים הזורמים.
אם הבייבי פתאום יתלונן זו הזדמנות טובה להקשיב לבכי ולשמוע מה מידת הדחיפות ולנסות לפענח, תוך כדי יציאה מהמקלחת, מה הוא צריך.
יחד עם זאת, מרבית המקלחות שלי עברו בשקט כשהבייבי נהנתה מאוד מהתבוננות במראה ומהחלון.
2- טיפול בבית
את יכולה להתפנק במסאז בייתי או אפילו תספורת, אולי זה לא יהיה רציף ותצטרכי לקום לבייבי מידיי פעם אבל אם תצליחי לתזמן את זה לשעת שינה שלו אולי תקבלי זמן איכות מפנק.
3- פדיקור
מה שנהדר בפדיקור זהשהידיים חופשיות להחזיק ולטפל בבייבי לפי הצורך! אם תשלבי בזה חברה עם תינוק משלה בכלל אתן בזמן בנות כייפי.
4- פודקאסטים
את עולם הפודקאסטים הכרתי אחרי הלידה השנייה שלי.
בשילוב אוזנייה אלחוטית, שאומנם אינה אידיאלית לבריאות אבל יש תקופות בהן צריך, יכולתי להאזין למגוון נושאים בהרדמות הארוכות או אפילו באמצע הלילה בתקופות של מחלות למינהן.
עצם ההאזנה לתכנים שמעשירים אותי איפשרה לי להיות סבלנית יותר במצבים מורטי עצבים כמו לילות לבנים.
5- רענון מלתחה
בתקופה בה הגוף שלנו קצת אחר ואולי גם צרכי הלבוש שונים, למשל הנקה, יכול להיות נחמד לנצל את שעות הבית לריקון הארון, הוצאת המיותר לתרומה או אחסון אם יש דברים שתרצי לחזור אליהם ולהתחדש בכמה פריטים חדשים.
אין כמו שופינג כשהבייבי ישן בעגלה.
6- ארגון הבית מחדש
המגירה ההיא שתמיד מבולגנת, בגדי העונה הקודמת שצריכים להיות מקופלים ובמדף העליון, המזווה במטבח שחייב רענון- זה בדיוק זמן טוב לפרויקטים כאלה שיכולים לקחת כמה ימים אם צריך, אבל ישאירו אותך בתחושה של סדר ונינוחות.
מריה מונטסורי מדברת על הסביבה שלנו וכמה היא משפיעה על המוח. כשסביבנו עומס ודברים מפוזרים אנחנו לא נינוחים. עצם הסידור מחדש, מציאת מקום לפריטים האלו שכל הזמן זרוקים בפינות שונות, במיוחד עכשיו שיש המון דברים חדשים של הבייבי, ייתן לך שקט.
בנוסף, לעשות משימה מההתחלה ועד הסוף נותן תחושת הצלחה מאוד מספקת, על אחת כמה וכמהבימים שבהם המשימות אל נגמרות וכל החתלה מובילה להחתלה נוספת.
7- התבודדות או זמן שיח פנימי
מדובר בכלי שאני מוצאת בו המון תמיכה ונחמה.
בגדול הרעין הוא הליכה בחוץ, רצוי במקום שיש בו טבע, ודיבור בקול רם עם עצמך/הטבע/הבורא על כל מה שעולה לך.
אני אוהבת להתחיל בהודיה, כי אין כמו הודיה כדי להזכיר לעצמנו את כל הטוב שיש לנו, ואז ממשיכה לדברים שיושבים על ליבי.
אני מוצאת שהדיבור בקול רם מאפשר לדברים לצאת בצורה אמיתית וכנה וממש מרפא את הלב.
הייתי לוקחת את הבייבי במנשא להרדמה ופשוט מדברת עם הבורא על כל מה שכואב לי.
8- ספורט
כיוגיסטית עבורי לפרוש מזרון ולעשות תנוחות כשהבייבי ליידי זה אידיאלי.
עם תום לא יכולתי לעשות המון כי הוא היה תינוק לא נינוח ולא יכולתי לעשות משהו מתמשך אבל עם סול דברים התאפשרו יותר ומצאתי את עצמי מתרגלת אפילו 20 דקות ברצף כשהיא ליידי, מתבוננת, משחקת.
כמובן שאת יכולה ללכת לשיעורים אבל את לגמרי יכולה לשים לך איזה יוטיוב בבית של שיעור ריקוד/יוגה/כל דבר שאת אוהבת ולהנות בעוד הבייבי שלך סופג את התנועה והאנרגיה שאת מביאה לחלל.
יש משהו את עושה עבור עצמך כשהבייבי איתך?
ספרי לי באינסטגרם!